Liefde voor verhalen

Ik bruis van de energie, elke dag weer. Verhalen brengen mij tot rust. Ik was als kind dol op verhalen en had op mijn twaalfde alle jeugdboeken in de bibliotheek al gelezen. Toen ik voor studie en werk met openbaar vervoer ging reizen, ontdekte ik dat de prachtigste verhalen gewoon overal verteld worden. Je hoeft alleen maar te luisteren. En dat ben ik blijven doen. Elk verhaal brengt iets nieuws, een inzicht, kennis of vaak ook gewoon luchtigheid en een lach.


Chantal Via Gottarda

Ik wil de wereld verkennen. Dat doe ik graag ‘te voet’, want dan heb ik tijd om de wereld ook echt te zien. In 2011 begon ik met een vriendin aan een voetreis naar Rome.
‘Heb je daar wel tijd voor, wordt me vaak gevraagd’.
Natuurlijk heb ik daar tijd voor. Het hoeft toch niet in één keer? Nu mag ik elk jaar op avontuur om de wereld te ontdekken en mijn verhaal te verrijken.
Verhalen zijn overal

De hele wereld vertelt een verhaal. Daarom ben ik graag buiten. Mijn energie haal ik uit de natuur. Ik wandel graag en ook ver. Onderweg is elk pad anders, vertelt elk beekje en elk bos een ander verhaal. En om het te horen hoef je niet eens op te letten. Je kunt er gewoon doorheen lopen en er voor open staan. Buiten zijn brengt rust. Gewoon de rugzak op mijn rug en mijn hoofd op ‘uit’. Ik wandel zo vaak ik kan, onder andere tijdens mijn fantastische voetreis naar Rome. Meer lezen hierover? Hier vind je het verslag vanrijsbergennaarromeVerhalen zijn waardevol

Nu, na ruim 40 jaar bouwen aan mijn eigen verhaal, weet ik dat verhalen een prachtig middel zijn om  mensen te boeien, te binden en tot nieuwe inzichten te laten komen. Ik gebruik ze ook graag in mijn werk. Mijn inspiratie en verhalen deel ik op Inspiratie & Blogs. Het delen van ervaringen en belevingen verbindt mensen. Ik adviseer iedereen om verhalen te delen. Ze zijn waardevol, ook voor jou.