We brouwen om te leven…

Zundert Trappist

“We brouwen om te leven, we leven niet om te brouwen”. Een prachtige uitspraak de Trappisten van Zundert. Deze monniken bewijzen dat je ook rondom een betrekkelijk jong bier een prachtig verhaal kunt vertellen.

De Zundert-trappist is pas 5 jaar jong maar heeft prachtig verhaal met een rijke historie. Bierconnaisseur  Henri Reuchlin deelde het afgelopen  zaterdag met ons op de Abdij.

Het verhaal van ‘Zundert’ in het kort:

Trappisten moeten in het eigen levensonderhoud voorzien. Het werk dat zij doen moet echter wel passen in de monastieke orde. Voor de monniken in Zundert was dat 10 jaar geleden een belangrijke reden om te oriënteren op een eigen brouwerij. Na zorgvuldige selectie van receptuur introduceerde men in 2013 de Zundert 8.0. Een koperblond trappistenbier met een kruidige smaak. En dat kan volgens Henry niet anders dan een goddelijk bier zijn. Want in de spirituele traditie van de Trappisten neemt de arbeid een belangrijke plaats in. Zo staat het ook op op een gedenksteen in de muur van de vroegere boerderij: ‘Opdat God in alles worde verheerlijkt’.

Het verhaal van de Zundert is pakkend en authentiek. Het geeft extra beleving. Je ziet het werk en de toewijding van de trappisten bijna voor je.

Chantal Oostvogels

Wil je aan de slag met jouw verhaal?  Ben je bezig met positionering of propositie en kom je er niet uit. Ik help je graag verder.

Bel me gerust op 06 36 45 32 85.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen